Valoisa tulevaisuus
Vt podcast 1200x6286

Ketä kiinnostaa tulevaisuus? Futuricen podcastissa vakioäänet Mikael Jungner ja Virpi Vaittinen keskustelevat eri alojen vaikuttajien kanssa siitä, minkälaisen huomisen me haluamme – ja mitä sinne pääseminen edellyttää.

 1. Thumb 1531525049 artwork

  Teknologia hyvällä asialla

  Vieraana Futuricen Teemu Turunen. Valoisa tulevaisuus -podcastin kuudennessa jaksossa tehdään monialainen katsaus erilaisiin teknologioihin ja siihen, miten niillä parannetaan maailmaa. Tapetilla ovat esimerkiksi merkitysten ja tunteiden tulkitseminen puheesta koneoppimisen avulla, ihmismäiset robotit opetus- ja terapiakäytössä sekä avoin lähdekoodi. Sarjan vakioääninä kuullaan Mikael Jungner ja Futuricen Virpi Vaittinen.

 2. Thumb 1531524163 artwork

  Datavetoinen maailma

  Vieraana liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner. Heinäkuun alussa voimaan astunut liikennekaari näkyy kuluttajille toistaiseksi lähinnä kevyempänä taksiliikenteen sääntelynä, mutta pidemmällä aikavälillä se voi myös parantaa yhteiskunnallisia palveluita ja auttaa Suomea saavuttamaan ilmasto- ja energiatehokkuustavoitteensa. Kaiken tämän keskiössä on data. Mikä on datan rooli eri hallinnonalojen uudistuksissa?

 3. Thumb 1531142802 artwork

  Liikenne murroksessa

  Vieraana apulaisprofessori Arto Salonen. Valoisa tulevaisuus -podcastin neljännessä jaksossa ruoditaan liikenteen kipukohtia ja mahdollisuuksia. Mikä eteen, kun paikasta toiseen täytyy jatkossakin siirtyä, mutta kaupunkeihin ei mahdu loputtomasti autoja?

 4. Thumb 1530713628 artwork

  Huomisen päätöksenteko

  Vieraana kansanedustaja Antero Vartia. Futuricen Valoisa tulevaisuus -podcastin kolmannessa jaksossa pohditaan muun muassa sitä, miten yhteisistä asioista päätetään tulevaisuudessa, mihin suuntaan päätöksenteon rakenteita ja mekanismeja pitäisi kehittää, ja kuinka varmistetaan, että ne antavat riittävästi huomiota ja tilaa ihmisille ja ihmisyydelle.

 5. Thumb 1530110164 artwork

  Hajautettu maailma

  Vieraana Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies. Valoisa tulevaisuus -podcastin toisen jakson aiheena ovat hajautetun maailman eri ilmentymät sähköntuotannosta oppimiseen.

 6. Thumb 1529402686 artwork

  Tulevaisuuden työelämä

  Vieraina aivotutkija Katri Saarikivi ja luovan tietotyön asiantuntija Esko Kilpi. Valoisa tulevaisuus -sarjan ensimmäisessä osassa keskustellaan vuorovaikutuksesta, empatiasta ja hierarkioista tulevaisuuden työelämässä.

Back Home